Help mee

Het actualiseren en bijwerken van de genealogie Van Vollenhoven, en het deze weer laten opnemen in Nederland’s Patriciaat, is een hele onderneming. Het vraagt daarom de betrokkenheid en steun van zoveel mogelijk familieleden.

Op de volgende manieren kunt u bijdragen:

  • het aanleveren van gegevens over de recente en huidige generaties van uzelf en uw tak van de familie (zie hiervoor bestemde te downloaden formulier);
  • het informeren van uw naaste (en verdere) familieleden, om hen eveneens voor het plan te interesseren. Verwijs hen daarvoor a.u.b. naar deze website;
  • financiële sponsoring, waarover hieronder meer;
  • misschien heeft u belangstelling voor genealogie en wilt u zelfs inhoudelijk helpen?

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Name Goes Here

Joost van Vollenhoven
1814 – 1889

Gegevens

Heel belangrijk en de basis voor de actualisering: Gegevens kunt u aanleveren door het hiervoor bestemde formulier te downloaden. Vul het in en stuur het aan genealogie@familievanvollenhoven.nl.

N.B. Voor ieder individu in de genealogie moet een afzonderlijk formulier worden ingevuld. Dus ook voor uw echtgenoot/echtgenote en eventueel uw kinderen een eigen formulier.

Jan van Vollenhoven
1703 – 1784

Sponsoring

Met een project als dit zijn aanzienlijke kosten gemoeid. Om uiteindelijk te komen tot een complete en gedegen genealogie, die kan worden gepubliceerd, moet namelijk veel werk worden verzet.

Het verzamelen van aanvullende gegevens over de familie sinds 1967 is nog maar het begin. Vervolgens moeten deze alle worden verwerkt, toegevoegd aan een basistekst. En ongetwijfeld zullen er hiaten blijven. Bovendien worden alle gegevens die worden gepubliceerd in Nederland’s Patriciaat – ook die van de generaties in de 16de t/m 20ste eeuw – gecontroleerd en zoveel mogelijk aangevuld. Voor dat alles is uitgebreid onderzoek nodig in diverse bronnen. Dit wordt verricht door de redactie van het Blauwe boekje. Nu is onze familie, naar verhouding, heel groot. Naar verwachting zal de genealogie uiteindelijk liefst vier keer zoveel pagina’s beslaan als een ‘gemiddelde’ genealogie in Nederland’s Patriciaat! Dit betekent dat ook het benodigde werk – en daarmee de kosten – navenant hoger zijn.

Met deze website proberen we zoveel mogelijk familieleden te bereiken en bereid te vinden om er gezamenlijk de schouders onder te zetten, ook in financiële zin.

Financiële steun kan, om te beginnen, door na verschijning exemplaren van de boekjes af te nemen. Het plan heeft echter pas werkelijk kans van slagen wanneer er, naast mijzelf als initiatiefnemer, ook voldoende familieleden zijn die als meer substantiële sponsor willen en kunnen optreden.

Wanneer u belangstelling heeft om met een dergelijke bijdrage te helpen dit project te realiseren, dan zal ik inhoudelijke aspecten hiervan graag in een persoonlijk contact bespreken.

Met het vinden van financiering is reeds een begin gemaakt. Verheugend is bijvoorbeeld dat, vanwege het historisch belang van onze familie, een stichting zich bereid heeft verklaard om de kosten voor het uitwerken en publiceren van de verschillende uitgestorven takken van de familie voor haar rekening te nemen.

Met deze en andere toegezegde bijdragen is thans ongeveer 20% van de financiering gedekt.

Bent u geïnteresseerd in het leveren van een financiële bijdrage? En wilt u eerst meer informatie?

Neemt u dan gerust contact op. Zie hiervoor de contactpagina.

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Name Goes Here

%

Gedekte financiering

Ten slotte: de uitgave van Nederland’s Patriciaat wordt sinds 2016 verzorgd door een samenwerkings­verband van Historisch Bureau De Clercq en Uitgeverij Verloren. Ten behoeve hiervan is Stichting Het Blauwe Boekje, uitgever van Nederland’s Patriciaat opgericht.

Zie www.blauweboekje.nl

Het samenwerkingsverband is tevens verantwoordelijk voor de uitgave van de Rode boekjes; zie www.adelsboek.nl.

De eindredacteur is Drs. Daan de Clercq, directeur van Historisch Bureau De Clercq.